Wat kan je doen aan psoriasis?

Kort antwoord

Er zijn vier soorten psoriasisbehandelingen, daarnaast kunnen aanpassingen in levensstijl ook de ernst van psoriasis beïnvloeden.

Uitgebreid antwoord

Psoriasis is nog niet te genezen. Wel kunnen de symptomen behandeld worden. Er zijn vier soorten psoriasisbehandelingen:

  • Behandeling met crème, emulsie, gel, lotion, schuim, spray-schuim of zalf (lokale behandeling)
  • Lichttherapie
  • Systemische behandeling met pillen
  • Behandeling ‘biologicals’ (injecties of infuus)

Daarnaast heeft ook de levensstijl invloed op de ernst van psoriasis. Bekend is dat roken de psoriasis kan verergeren. Verder kan stress een opvlamming of verergering van de psoriasis tot gevolg hebben. Ook overgewicht kan van invloed zijn op de psoriasis. Tot slot is er over voeding veel te doen. Nu is het eten van gezonde voeding uiteraard altijd goed voor het lichaam, dus ook bij psoriasis. Het lastige is dat er in geval van voeding niet een gouden standaard is: wat bij de één heel goed kan werken, doet bij de ander helemaal niets. Voor veel mensen is het een kwestie van zelf uitproberen. Wel is bekend dat er een relatie is tussen glutenintolerantie en psoriasis. Mensen met psoriasis kunnen altijd een tijdje proberen om geen gluten te eten. Baadt het niet dan schaadt het niet…

Bekijk ook deze video’s over psoriasisbehandeling.

Volgende vraag

Waardoor wordt psoriasis veroorzaakt?

Bekijk vraag Naar het overzicht

HomeVraagbaakVraag