HomeVraagbaakVraag

Hoe ziet psoriasis eruit?

Kort antwoord

Het zijn vaak rode, scherp begrensde, schilferende plekken. Hoe groot de plekken zijn of hoeveel het er zijn, verschilt persoon tot persoon en ook verschilt het per type psoriasis.

Uitgebreid antwoord

Psoriasis manifesteert zich op verschillende manieren, bij de een zijn het kleine plekken, bij de ander grote plekken. De een heeft slechts een paar plekken terwijl een ander er heel veel heeft. Behalve in allerlei maten komt psoriasis ook in verschillende soorten voor. Globaal zijn er acht verschillende vormen van psoriasis. Daarnaast kan de ernst van psoriasis verschillen van mild tot ernstig.

Over het algemeen zijn de plekken scherp begrenst, het ziet eruit als eilandjes. De huid is verdikt en roze tot rood. Op deze huid ligt een laag met witte schilfers (behalve bij psoriasis inversa, psoriasis pustulosa en psoriasis unguïum. Ook zijn de plekken regelmatig symmetrisch, dan komen ze voor op bijvoorbeeld beide ellebogen of beide knieën.

Bekijk hier enkele voorbeelden

 

Psoriasis op de elleboog

Psoriasis op de elleboog

Volgende vraag

Ik gebruik een drankje voor mijn psoriasis en ik slik de pil (anticonceptie). Kan mijn medicatie het effect van de pil beïnvloeden?

Bekijk vraag Naar het overzicht