HomeVraagbaakVraag

Hoe weet ik welke informatie op het internet betrouwbaar is?

Kort antwoord

U kunt altijd uw arts vragen welke bronnen hij of zij u aanbeveelt

Uitgebreid antwoord

Wereldwijd zijn er ongeveer 125 miljoen mensen met psoriasis. Het is dan ook niet gek dat er veel over psoriasis geschreven wordt op internet in fora, blogs en op social media. Helaas zit soms tussen de nuttige informatie en de goede bruikbare tips, ook eindeloos veel SPAM en reclame. Ook diverse berichten waarin beloofd wordt dat psoriasis genezen kan worden.

Indien u een artikel hebt gevonden waarvan u denkt dat u er wat aan heeft, kunt u deze het beste uitprinten en voorleggen aan uw behandelend arts. Hij of zij kan u eventueel doorverwijzen naar (andere) betrouwbare websites of internetbronnen.

Ook kunt u de feiten en fabel video’s van QualityCare™ bekijken. Deze video’s zijn gebaseerd op de meest gevraagde tips en reacties op internetfora en de antwoorden zijn tot stand gekomen in samenwerking met de Spaanse vooraanstaande dermatoloog (tevens hoofddocent gezondheidswetenschappen) Dr. Javier Pedraz. In de animatievideo’s speelt een fictief persoon de hoofdrol: professor Hud. Hij heeft psoriasis en zoekt naar antwoorden op veel genoemde tips op het internet.

Schrijf u in op QualityCare™ en bekijk hier vast een van de video’s!

Volgende vraag

Hoe vind ik lotgenoten om over psoriasis te praten?

Bekijk vraag Naar het overzicht