Hoe vaak moet ik indifferente middelen / emollientia gebruiken?

Kort antwoord

Een indifferent middel kan zo veel en zo vaak gebruikt worden als wenselijk is.

Uitgebreid antwoord

U kunt dit naar eigen inzicht doen. Een verzorgende crème of zalf mag gerust meerdere keren per dag gebruikt worden als uw huid droog blijft aanvoelen. Smeer de huid vaker in, als deze jeukt of niet soepel aanvoelt tussen het aanbrengen door.

Een verzorgende crème of zalf wordt ook vaak gebruikt bij mensen die een lokale behandeling gebruiken op momenten dat de psoriasis ‘rustig’ is en er even niet met een medicinale crème, emulsie, gel, lotion, schuim of zalf wordt gesmeerd, om de huid toch soepel te houden. Lees hier meer over verzorgende huidproducten.

Wat betreft handen en voeten kan er een nog betere hydratatie/verzorging worden bereikt als de handen en voeten voor het naar bed gaan ingesmeerd worden met een verzorgende crème of zalf en daarna worden bedekt met katoenen handschoenen of sokken.

De huid heeft een pH (zuurtegraad) van ongeveer 5,5 en dus kan het best gekozen worden voor een product met een huidneutrale of zure pH, waardoor de beschermende laag van de huid niet wordt aangetast. Daarom wordt geadviseerd in plaats van het gebruik van ‘reguliere’ zeep, een doucheolie of PH-neutrale zeep te gebruiken en het aanbrengen van een verzorgende crème of zalf na het afdrogen.

Volgende vraag

Hoe weet ik welke behandeling het beste bij mij past?

Bekijk vraag Naar het overzicht

HomeVraagbaakVraag