HomeVraagbaak

Vraagbaak

Er kunnen veel vragen bestaan over psoriasis. Over de aandoening in het algemeen, maar misschien ook over behandelingen of over praktische aspecten. U kunt hier een groot aantal vragen en antwoorden raadplegen. Indien uw vraag er niet tussen staat: stuur deze gerust in, wij zullen de vraagbaak regelmatig aanvullen met nieuwe relevante vragen (en antwoorden).

Heeft het eten of drinken van zuivel invloed op psoriasis?

Kort antwoord

Nee, zuivel heeft geen invloed op psoriasis

Uitgebreid antwoord

Psoriasis is een persoonlijke aandoening, bepaalde factoren zorgen voor de een voor een verergering van de psoriasis en hebben bij de ander geen enkele invloed op de aangedane huid.

Van het nuttigen van zuivel is bekend dat het geen invloed heeft op de mate van psoriasis. Echter, indien u het idee hebt dat het bij u wel van invloed is, dan kan het goed zijn om het een paar weken bij te houden. Maak bijvoorbeeld zelf 2 x per week een foto van uw psoriasis gedurende 3 weken waarin u geen of weinig zuivel eet of drinkt. Doe dit ook gedurende 3 weken waarin u wel zuivel eet of drinkt en vergelijk de foto’s met elkaar. Dit kunt u uiteraard ook met andere voedingsmiddelen doen. Let er wel op dat u gevarieerd blijft eten en voldoende eiwitten, vitaminen, mineralen en voedingsvezels binnenkrijgt.