HomeProfessionalsPsoriasis voorlichting geven

Psoriasis voorlichting geven

Psoriasis is een chronische aandoening, het geven van goede voorlichting over leven met deze aandoening is dan ook erg belangrijk.

huisarts

Omgaan met psoriasis gaat verder dan het moment van de diagnose en het, al dan niet, behandelen van de symptomen. Het is een aandoening die gedurende het hele verdere leven zal opvlammen en weer afzwakken. De vragen die een ervaren patiënt zal hebben verschillen van de vragen die iemand heeft die net de diagnose heeft gekregen.

Om mensen met psoriasis en hun omgeving zo goed mogelijk te kunnen helpen in de eerste fase van de aandoening, maar ook in de latere fases, is er een aantal voorlichtingsmaterialen ontwikkeld die u kunt ontvangen in uw praktijk.

  • Algemene brochure over psoriasis – geeft antwoord op de belangrijkste (eerste) vragen bij psoriasis
  • QualityCare™ brochure – verwijst naar de website van QualityCare™ waar mensen aanvullende services kunnen krijgen die helpen bij het omgaan met psoriasis
  • Visitekaartjes die verwijzen naar psoriasis.nl of QualityCare.nl
  • Korte animatievideo’s over psoriasis – digitaal te ontvangen voor in uw wachtkamer of apotheek, of om te gebruiken voor uw 1 op 1 patiëntenvoorlichting

Klik hier om uw (kostenloos) bestelling te plaatsen voor in uw apotheek of huisartsenpraktijk.

Ook kunt u contact opnemen indien u een voorlichtingsdag/avond voor uw psoriasispatiënten wilt organiseren. U kunt eventueel een een presentatie bestellen of andere ondersteunende materialen voor een dergelijk evenement. Ook zou u een dermatoloog kunnen uitnodigen voor een toelichting over psoriasis bijvoorbeeld samen met een patiëntenvereniging voor het samen bespreken van ervaringen en het uitwisselen van tips voor de dagelijkse praktische zaken.