HomeBehandeling

Behandeling

Psoriasis is helaas niet te genezen. Wel zijn er verschillende behandelopties om de symptomen te verlichten. Uw arts kan helpen om samen met u de juiste behandeling voor u te vinden.

Niet iedereen met psoriasis volgt hiervoor een behandeling. Sommige mensen kiezen ervoor om hun psoriasis (tijdelijk) niet te behandelen met geneesmiddelen. Bijvoorbeeld omdat ze hun psoriasis hebben ingepast in hun leven, of omdat ze de behandellast te groot vinden, of minder hinder ervaren van de plekken. Normaal gesproken worden de verschillende behandelingen in vier categorieën verdeeld:

Behandelmethoden

Psoriasis wordt vaak behandeld met lokale behandelingen

Lokale behandelingen

Dit zijn producten die op de huid worden aangebracht zoals een crème, emulsie, gel, lotion, schuim, spray-schuim, shampoo of zalf.

Psoriasis is te behandelen met UVB-licht

Lichttherapie

Een behandeling met ultraviolet licht (UV-stralen)

Systemische behandelingen

Systemische behandelingen: oraal

Een geneesmiddel dat in de bloedbaan terecht moet komen om zijn werking te kunnen doen. Dit kan oraal (bijvoorbeeld door een capsule, tablet of drankje)

Biologische behandelingen

Systemische behandelingen: biologisch

Biologische middelen (ook wel ‘biologicals’ genoemd) zijn een speciaal type systemische behandeling – gewoonlijk toegediend via injectie of een infuus – dat op een specifiek deel van het immuunsysteem is gericht.

 

Meer informatie over omgaan met psoriasis?

Psoriasis is chronisch, iedereen gaat daar op zijn eigen manier mee om. Meld u aan voor QualityCare™ en ontvang extra services en informatie die u hierbij kunnen ondersteunen.

  • Begrijpen van Psoriasis
  • Gratis helpdesk
  • Praktische tips voor het dagelijks leven
  • Persoonlijke services