Skip to content

Voorkom psoriasis opvlammingen

Zoek uit wat je psoriasis triggers zijn

Wat zijn het en waarom komen ze voor?

Hoewel sommige mensen een patroon herkennen in hun psoriasis – ze merken bijvoorbeeld dat de ziekte verergert in de winter en verbetert in de zomer– zal de ziekte voor de meesten een onvoorspelbaar karakter hebben.
Meestal is er een soort van trigger nodig die de opvlamming van de ziekte veroorzaakt.

Ook al kunnen sommigen de symptomen van psoriasis voorspellen, toch is het voor de meesten een onvoorspelbare ziekte.

Opstoten en psoriasis triggers

Kom te weten wat psoriasis veroorzaakt

Een opvlamming kan gezien worden als een verergering van de psoriasis. Bijvoorbeeld: Het verschijnen van de aandoening op een andere plek van het lichaam, het verergeren van de jeuk of de pijn die te wijten is aan psoriasis, de vergroting van de omvang van de psoriatische plaques enzovoort.
Het is mogelijk dat je nooit te weten komt wat bij jou de eerste uitbraak veroorzaakt heeft omdat datgene wat psoriasis veroorzaakt van persoon tot persoon verschilt. Maar als je de meestvoorkomende triggers van opflakkeringen kent en je een dagelijkse routine creëert om die te verminderen, geeft je dat het gevoel dat je de ziekte beter onder controle krijgt.

Wellicht ook interessant voor jou

Slim met psoriasis

Tips en tricks om je behandeling vol te houden

Psoriasis is een chronische ziekte, maar als de behandelingen correct gevolgd worden, kunnen de symptomen onder controle gehouden worden.
LEES MEER

Tips voor je doktersbezoek

Hoe je het maximale kan halen uit je doktersbezoek.

LEES MEER

Stop de jeuk met deze 7 tips

Vaak komen psoriasis en huidirritatie tegelijk voor en veel mensen zeggen regelmatig last te hebben van een jeukende huid. Gelukkig zijn er verschillende dingen die je kunt doen tegen de jeuk.

LEES MEER