Skip to content

Hoe psoriasis in je gezicht verzorgen

Psoriasis op het gezicht

Ook op je gezicht in controle met psoriasis

In vergelijking met psoriasis op het lichaam of op de behaarde hoofdhuid, komt psoriasis in het gezicht redelijk zelden voor. Psoriasis in het gezicht tast gewoonlijk de wenkbrauwen, het bovenste deel van het gezicht en de haarlijn van de hoofdhuid aan.

Wat kan je doen?

Naast de voorgeschreven behandelingen zijn er een aantal eenvoudige technieken en voorzorgsmaatregelen die je kunnen helpen om je ziekte te beheersen.
Probeer altijd huidverzorgingsproducten te gebruiken die speciaal ontworpen zijn voor de gevoelige huid. Gebruik een scheerapparaat om je te scheren, want dat is zachter voor de huid dan wegwerpscheermesjes. Probeer er ook een gewoonte van te maken om je huid af te drogen met zachte, achtereenvolgende bewegingen in plaats van te wrijven. Gebruik na het afdrogen een hydraterende crème.

Huidverzorging het hele jaar door

De huid van het gezicht is gevoelig. Als je psoriasis in het gezicht hebt, is je huid veel gevoeliger voor de weersomstandigheden en past die zich minder gemakkelijk aan temperatuursveranderingen aan. In de herfst en de winter kunnen regen en wind de huid uitdrogen. Smeer je gezicht voor je het huis verlaat in met een beschermende crème en draag een pet of een sjaal.

Probeer altijd niet-irriterende en zachte huidverzorgingsproducten te gebruiken die speciaal ontworpen zijn voor de gevoelige huid.

De warmte en de zonnestraling in de lente en de zomer kunnen de ontsteking ook verergeren. Daarom moet je rechtstreekse blootstelling aan de zon vermijden als er teveel zonneschijn is en zonnebrand voorkomen. Gebruik een geschikte beschermende zonnecrème, bij voorkeur total sunblock voor het gezicht, en doe dit zeker bij een opvlamming.
Maar denk eraan dat buiten periodes van opvlammingen, een matige blootstelling aan de zon kan helpen om de plaques te doen verminderen.

Wellicht ook interessant voor jou

Slim met psoriasis

Tips en tricks om je behandeling vol te houden

Psoriasis is een chronische ziekte, maar als de behandelingen correct gevolgd worden, kunnen de symptomen onder controle gehouden worden.
LEES MEER

Tips voor je doktersbezoek

Hoe je het maximale kan halen uit je doktersbezoek.

LEES MEER

Stop de jeuk met deze 7 tips

Vaak komen psoriasis en huidirritatie tegelijk voor en veel mensen zeggen regelmatig last te hebben van een jeukende huid. Gelukkig zijn er verschillende dingen die je kunt doen tegen de jeuk.

LEES MEER