Skip to content

Verzorg je huid goed

Hydrateren bij psoriasis met hydraterende crème

4 tips om jeuk en schilfering van de huid te voorkomen

Psoriasis uit zich als de ophoping van harde, schilferige huid, die het gevolg is van de overmatige vermenigvuldiging van de buitenste huidcellen. Als de huid heel erg droog en schilferig is, kan die breken en zelfs bloeden. Omdat dit vervelend en pijnlijk kan zijn hebben we wat tips voor je op een rijtje gezet. Lees ze hieronder:

1. Hydrateren, hydrateren, hydrateren

Een goed gehydrateerde huid heeft minder last van schilfering en de daaraan verbonden symptomen en helpt ook om de resultaten van de behandeling te behouden. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een hydraterende crème.

Vermijd producten met parfum en gebruik een zachte douchegel in plaats van zeep, die de huid uitdroogt.

2. Hou na een bad of douche het vocht in de huid vast

Gebruik altijd lauw water voor een bad of douche. Warm water verhoogt de bloedtoevoer naar de huid en kan de schilfering en peeling verergeren. Droog je huid zonder te wrijven, want wrijven kan de productie van meer huidcellen veroorzaken. Droog je huid door zachtjes te deppen.

En gebruik meteen daarna een hydraterend product om het vocht in je huid vast te houden.

3. Kies geschikte verzorgingsproducten

Gebruik zeep, shampoo en andere verzorgingsproducten die zacht zijn voor de huid. Vermijd producten met parfum en gebruik een zachte douchegel in plaats van zeep, die de huid kan uitdrogen.

4. Zoek de behandeling die geschikt is voor jou

Denk eraan, iedereen is verschillend en niet alle therapieën werken even goed voor iedereen. Als je denkt dat de therapie die je gebruikt niet het gewenste resultaat heeft, vraag dan aan je arts of er andere behandelopties zijn die je kunt proberen.

Wellicht ook interessant voor jou

Slim met psoriasis

Tips en tricks om je behandeling vol te houden

Psoriasis is een chronische ziekte, maar als de behandelingen correct gevolgd worden, kunnen de symptomen onder controle gehouden worden.
LEES MEER

Tips voor je doktersbezoek

Hoe je het maximale kan halen uit je doktersbezoek.

LEES MEER

Stop de jeuk met deze 7 tips

Vaak komen psoriasis en huidirritatie tegelijk voor en veel mensen zeggen regelmatig last te hebben van een jeukende huid. Gelukkig zijn er verschillende dingen die je kunt doen tegen de jeuk.

LEES MEER