Skip to content

Zeg stress vaarwel en hou psoriasis onder controle

Stress bij psoriasis

Waarom positief denken belangrijk is bij de beheersing van psoriasis

Velen associëren stress met de psoriasis waaraan ze lijden. Er zijn ook onderzoeken die aantonen dat stress een factor is die kan leiden tot de eerste uitbraak van de ziekte, of tot een verergering van de bestaande symptomen.
Maar stress bij psoriasis is iets heel persoonlijks en de verschillen in hevigheid en oorzaken van stress beïnvloeden iedereen op een andere manier.

Twijfel niet om met je arts te praten over je zorgen of de stress die je voelt.

Bespreek stress bij psoriasis

 

Psoriasis kan in je leven dagelijkse druk veroorzaken. Daarnaast kan de stress, die misschien bij de psoriasis een rol speelt, variëren van een persoonlijke crisis of een ernstig psychologisch trauma, tot de stress van het werk of de terugkeer naar de schoolbanken na de vakantie.

Wat je kunt doen

Als je denkt dat stress een verergerende factor van de psoriasis is, bespreek dat dan met je arts. Er zijn echter ook dingen die je kunt doen om te leren omgaan met de situaties die je stress bezorgen, zodat je de controle bewaart. Wat het ook is dat je helpt om te ontspannen, het kan de stress verminderen. Regelmatig bewegen, een goede nachtrust en activiteiten als yoga en tai chi kunnen je helpen ontspannen.
Twijfel niet om met je arts te praten over je zorgen of de stress die je voelt. Je arts kan je helpen met stressbeheersingstechnieken. Hij kan je ook activiteiten voorstellen die je kunt uitproberen om de stressniveaus laag te houden of je doorverwijzen naar een specialist.

Wellicht ook interessant voor jou

Slim met psoriasis

Tips en tricks om je behandeling vol te houden

Psoriasis is een chronische ziekte, maar als de behandelingen correct gevolgd worden, kunnen de symptomen onder controle gehouden worden.
LEES MEER

Tips voor je doktersbezoek

Hoe je het maximale kan halen uit je doktersbezoek.

LEES MEER

Stop de jeuk met deze 7 tips

Vaak komen psoriasis en huidirritatie tegelijk voor en veel mensen zeggen regelmatig last te hebben van een jeukende huid. Gelukkig zijn er verschillende dingen die je kunt doen tegen de jeuk.

LEES MEER