Skip to content

Beheers je psoriasis met sport en bewegen

Sporten met psoriasis

Hoe regelmatig bewegen je kan helpen bij de beheersing van psoriasis

Regelmatig bewegen draagt niet alleen bij tot het verbeteren van je algemene welzijn, maar ook van je psoriasis. Het is dus de moeite waard om het in je dagelijkse routine op te nemen.
Als je in het verleden nooit op regelmatige basis aan sport gedaan hebt of als je niet zeker bent over de intensiteit die geschikt is voor jou, bespreek dat dan met je arts. Hij zal je helpen om geleidelijk aan je activiteitenniveau te verhogen. Je kunt 5 of meer dagen per week 30 minuten sporten of kortere tijd op verschillende momenten van de dag. Loop absoluut niet te hard van stapel of te lang, want blessures liggen snel op de loer.

Zorg voor een bewegingsroutine

Er zijn verschillende manieren waarop je lichaamsbeweging kunt opnemen in je dagelijkse gewoonten. Gebruik de trap in plaats van de lift, laat je auto thuis voor kleine afstanden of parkeer hem verder dan je gewend bent. Alle beetjes helpen op deze manier. Het huishouden doen en tuinieren kunnen ook als lichaamsbeweging beschouwd worden.

Het is waarschijnlijker dat je je zult houden aan een sportprogramma als het vooruitzicht je enthousiast maakt. Kies dus voor een activiteit die je leuk vindt en vraag je partner of een vriend om je te vergezellen. Het maakt niet uit of je nu kiest voor dansen, een sport, pilates, tai chi, wandelen, yoga of iets anders – als het je maar motiveert om te bewegen. Een maatje kan een stok achter de deur zijn om vol te houden. En bedenk: spierpijn is maar tijdelijk!

Regelmatig bewegen draagt niet alleen bij tot het verbeteren van je algemene welzijn, maar ook van je psoriasis.

Voordelen van sport bij psoriasis

De voordelen van lichaamsbeweging

Naast de algemene voordelen voor je gezondheid kan lichaamsbeweging ook een belangrijke rol spelen bij het beheersen van psoriasis. Het draagt ook enorm bij tot het verminderen en voorkomen van stress. Daarom loont het de moeite om verschillende manieren te zoeken waarop je regelmatige lichaamsbeweging kunt opnemen in je dagelijkse activiteiten. Raadpleeg je arts altijd als je in het verleden nooit op regelmatige basis gesport hebt.

Wellicht ook interessant voor jou

Slim met psoriasis

Tips en tricks om je behandeling vol te houden

Psoriasis is een chronische ziekte, maar als de behandelingen correct gevolgd worden, kunnen de symptomen onder controle gehouden worden.
LEES MEER

Tips voor je doktersbezoek

Hoe je het maximale kan halen uit je doktersbezoek.

LEES MEER

Stop de jeuk met deze 7 tips

Vaak komen psoriasis en huidirritatie tegelijk voor en veel mensen zeggen regelmatig last te hebben van een jeukende huid. Gelukkig zijn er verschillende dingen die je kunt doen tegen de jeuk.

LEES MEER