Skip to content

Praat over je psoriasis

Praten over psoriasis

Onderzoekers hebben vastgesteld dat mensen met psoriasis een groter risico lopen op stress of depressie. Als je dagelijkse strijd tegen psoriasis stress en/of een depressie veroorzaakt, kan het gebeuren dat je je van familie en vrienden afzondert en dat je na een tijd het gevoel krijgt dat je in je eentje moet kampen met je ziekte.

Door eerlijk te zijn en de tijd te nemen om je ziekte uit te leggen, help je de mensen die dicht bij je staan om je ziekte te begrijpen en je de steun te bieden die je nodig hebt.

Probeer close te blijven met de personen die om je geven

Het is belangrijk te weten dat eenzaamheid je stressniveau en je slaap negatief kan beïnvloeden, iets wat de symptomen misschien verergert. Als je je schaamt om je psoriasis, is de kans groter dat je het geheim probeert te houden of geforceerd te bedekken. Dit is iets wat je emotioneel kan uitputten op termijn.

Probeer dus om in contact te blijven en vraag de steun van de mensen die dicht bij je staan. Door eerlijk te zijn en de tijd te nemen om uit te leggen wat psoriasis met jou doet, help je de mensen die dicht bij je staan om je ziekte te begrijpen en je de steun te bieden die je nodig hebt. Ook al is het niet gemakkelijk, door open te zijn laat je de anderen toe om je te helpen.

Als je je voortdurend verdrietig of hopeloos voelt, vaak huilt of langer dan enkele dagen stress voelt, bespreek dat dan met je arts.

Wellicht ook interessant voor jou

Slim met psoriasis

Tips en tricks om je behandeling vol te houden

Psoriasis is een chronische ziekte, maar als de behandelingen correct gevolgd worden, kunnen de symptomen onder controle gehouden worden.
LEES MEER

Tips voor je doktersbezoek

Hoe je het maximale kan halen uit je doktersbezoek.

LEES MEER

Stop de jeuk met deze 7 tips

Vaak komen psoriasis en huidirritatie tegelijk voor en veel mensen zeggen regelmatig last te hebben van een jeukende huid. Gelukkig zijn er verschillende dingen die je kunt doen tegen de jeuk.

LEES MEER