Skip to content

Over psoriasis

Psoriasis is een chronische huidaandoening. Het kent geen geslacht en leeftijd - hoewel het vooral ontstaat bij volwassenen tussen de 20-35 jaar. Het is een aandoening die 2-3% van de wereldbevolking treft en wordt veroorzaakt door een overprikkeling van het immuunsysteem. Het is niet besmettelijk, dus je hoeft niet bang te zijn als iemand je vasthoudt of als je het doorgeeft aan je familie en genetische en omgevingsfactoren lijken een belangrijke rol te spelen bij de ontwikkeling ervan.

Bekende symptomen van psoriasis zijn rode vlekken op de huid bedekt met zilverachtige schilfers, die gepaard gaan met ernstige jeuk en irritatie. Psoriasis is niet alleen een huidaandoening, het wordt geassocieerd met een aantal ernstige gezondheidsproblemen, zowel fysiek als psychisch. Ontdek de belangrijkste dingen die je moet weten over psoriasis!

Kom meer te weten over psoriasis

Psoriasis begrijpen

Waarom krijgen sommige mensen psoriasis en andere niet? Hoe beïnvloedt psoriasis ons geluk? Wat is de nieuwste informatie om het aan te pakken?

Meisje met psoriasis in het gelaat

Omgaan met de symptomen van psoriasis 

Psoriasis heeft altijd zijn ups en downs, afhankelijk van het seizoen, je gevoel en je omgeving. Zie hier tips en tricks om met jeuk en andere psoriasis ongemakken om te gaan. 

Levenskwaliteit verhogen bij psoriasis

Mijn psoriasis behandeling volhouden

Psoriasis kan onze emoties, onze psychologie en onze kwaliteit van leven beïnvloeden. Maar er zijn gelukkig genoeg manieren om de positieve energie vast te houden en de behandeling vol te houden

Levenskwaliteit verhogen bij psoriasis

Leven met psoriasis

Psoriasis mag niet in de weg staan van waar je van droomt, in je relaties, in je leven. Check deze handige tips om het leven met psoriasis iets gemakkelijker te maken

Is er bij jou onlangs psoriasis vastgesteld?

Informatie over psoriasis

Wat is psoriasis?

Psoriasis is een chronische, niet-overdraagbare ziekte die ervoor zorgt dat onze huidcellen te snel groeien en zich ophopen in de bovenste laag van onze huid.

Lees meer
Hoe ontwikkelt psoriasis

Hoe ontstaat psoriasis?

Onderzoek toont aan dat als een van je ouders psoriasis heeft er een kans van 10% is dat jij het ook krijgt. Als beide ouders psoriasis hebben loopt de kans op naar 50% dat jij het ook krijgt.

Lees meer
Praat met vrienden en familie over psoriasis

Hoe kan praten over psoriasis met vrienden helpen?

Hoewel psoriasis een zeer persoonlijke kwestie is, kan het u helpen er met je vrienden, familieleden en collega's over te praten.

Lees meer