Onderzoek: ouders met kind met psoriasis minder gelukkig

4 jaar geleden geplaatst

Ouders die een kind hebben met psoriasis, ervaren mogelijk een verminderde kwaliteit van leven. Dat blijkt uit een studie die is gepubliceerd in het vakblad Journal of the American Academy of Dermatology.

Alle ouders gaven in het onderzoek aan dat hun kwaliteit van leven negatief werd beïnvloed door de psoriasis van hun kind(eren). Ruim de helft van de ouders slaapt slechter en heeft langdurige stress die direct gerelateerd is aan psoriasis. Ook zijn ouders bezorgd over financiële zaken en heeft de huidziekte invloed op hun carrière en hun vrije tijd. De onderzoekers raden aan om een instrument te ontwikkelen, zodat families geholpen worden.

Voor het onderzoek werden 31 ouders geïnterviewd. Zij hadden kinderen tussen de 18 maanden en 17 jaar met psoriasis. Psoriasis vulgaris was de meest voorkomende vorm van psoriasis bij deze kinderen. Ruim 83 procent had deze vorm van psoriasis.

Volgende artikel

Persoonlijk verhaal: een interview met Astrid, zij heeft psoriasis en artritis psoriatica

Bekijk artikel Naar het overzicht

HomeActueelOnderzoek: ouders met kind met psoriasis minder gelukkig